Friday, September 26, 2008

Hari Ini Hari Yang Amat Sibuk di Setor PTS

Hari ini adalah hari kerja terakhir di PTS sebelum cuti raya bermula. Jabatan yang paling sibuk sepanjang minggu ini adalah Jabatan Sales, manakala lokasi yang paling sibuk adalah setor buku PTS.

Drebar dan kelendan lori-lori syarikat transport akan bercuti selama musim raya. Ini bermakna semua buku PTS yang dihantar ke agen dan kedai-kedai buku di seluruh negara mesti sudah tiba ke pusat pemunggahan syarikat pengangkutan paling lewat hari ini. Jika tidak buku tidak sampai ke Kota Baru, Johor Baru, Alor Setar dan lain-lain destinasi.

Beratus-ratus kotak buku mesti di-packing dan dipunggah ke atas lori PTS, lalu segera dihantar ke depot syarikat-syarikat transport. Yang paling leceh adalah kerja-kerja packing, sehingga para editor, baik lelaki baik perempuan, ramai-ramai turun dan masuk ke setor, bekerja dalam keadaan panas dan menjadi packers.

Peminat buku yang balik kampung akan membeli buku di bandar-bandar luar Lembah Kelang. Jadi, buku mesti lebih awal sam[ai ke kedai-kedai buku sebelum orang KL tiba di kampung masing-masing! 

 

-------------------------------------------
Nota Kuliah:

Puan Ainon Mohd.'s avatar

Puan Ainon Mohd
Presiden,
Universiti Terbuka PTS
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Hakcipta Terpelihara Universiti Terbuka PTS 2006

Dalam Kategori/Fakulti :
(0) Diskusi Kuliah | Permalink
Next entry: Khutbah Jumaat PTS: Cabaran Menerbitkan Buku Melayu yang Tidak Perkauman Previous entry: Surat Pilihan: Penulis Gembira

Post a comment

Name:

Email:

Location:

URL:

Smileys

Remember my personal information

Notify me of follow-up comments?

Submit the word you see below: