Wednesday, December 27, 2006

Panggilan Travelogue

Adakah saudara pernah berada di luar negara, ataupun sedang berada di luar negara?


Kita sangat berminat mengajak saudara menulis buku kenang-kenangan sepanjang saudara berada di luar negara.


Tinggalkan emel saudara di sini, kita akan hantar contoh bagaimana menuliskan kenang-kenangan saudara itu.


.

 

-------------------------------------------
Nota Kuliah:

Puan Ainon Mohd.'s avatar

Puan Ainon Mohd
Presiden,
Universiti Terbuka PTS
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Hakcipta Terpelihara Universiti Terbuka PTS 2006

Dalam Kategori/Fakulti : • Iklan & Notis
(42) Diskusi Kuliah | Permalink
Next entry: Novel Cinta: Cinta Dunia Besar lawan Cinta Dunia Kecil Previous entry: Daftar di Sini: Lomba Menulis Novel Cinta Remaja Islami PTS
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/13  at  01:25 AM

Saya berminat.
——-

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/13  at  01:27 AM

Saya berminat. .(JavaScript must be enabled to view this email address)

ariyatna  on  10/13  at  02:36 AM

Ariyatna dari Kota Daluwarsa

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Rebecca Ilham  on  10/13  at  03:43 AM

Salam.

Puan Sifu, saya berminat menulis tentang pengalaman di luar negara.

Saya kini di Colorado, USA.

Puan Ainon Mohd.  on  10/13  at  03:57 AM

Sdr Rebecca,

Contoh sudah dihantar.

alang bidara  on  10/13  at  05:56 AM

Assalamu’alaikum Sifu,

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

zulkhair  on  10/15  at  05:50 AM

Saya berminat. Pernah berada di luar negara (4 kali raya) sebagai pengurus domestik temankan isteri belajar.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/15  at  06:11 AM

Sifu PTS, Saya di Sheffield 2 tahun, London 2 tahun. Pernah lawatan berkursus di Jordan 2 minggu.

mba  on  10/15  at  08:20 AM

sedesawarsa di okinawa

mba  on  10/15  at  08:32 AM

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Hakim Dirani  on  10/15  at  11:37 PM

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Zulkifli  on  10/16  at  08:15 AM

Saya berminat

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/17  at  01:28 AM

Saya masih tak terima contoh dari SIfu PTS, mgkn saya tak sertakan alamat dalam emel yg awal tempoh hari.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/18  at  03:37 AM

Puan, saya berminat
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/22  at  08:51 AM

Puan Ainon,

Saya sangat berminat.Saya belajar di Ireland dan banyak menjelajah benua sebelah sini.Terima kasih…

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  11/04  at  03:06 AM

Saya seorang pelajar dan sekarang tinggal di Houston untuk 3 tahun bersama keluarga.  Ibu saya bekerja dengan salah sebuah syarikat minyak di sini.  Saya berminat untuk belajar menulis buku travelogue.  E-mail saya : .(JavaScript must be enabled to view this email address)

suffyan amir  on  11/20  at  11:16 AM

saya berminat. .(JavaScript must be enabled to view this email address)

djray  on  12/27  at  06:23 PM

Idea yang sangat baik. Untuk makluman semua, saya pun dah ada menulis tentang pengalaman luar negara tapi dlm b. inggeris.. Harap Puan Sifu dapat menjenguk sebentar ke laman saya samada sesuai atau tidak tq. dlanguagestudio.bravejournal.com

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  12/28  at  01:20 AM

Assalamu’alaikum dan salam hormat buat Puan.

Saya berminat, cuma timbul kemusykilan, saya dilahirkan di Singapura dan berhijrah ke Malaysia.

rastom  on  12/28  at  02:46 AM

Dj Ray,

Kisah di Afrika tu rasanya sesuai, tapi lebih sesuai kalau di melayukan untuk penerbitan PTS (ada peluang juga saya masuk daun jadi penterjemah) hehehe…

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  12/28  at  03:08 AM

Salam puan..mgkn leh tawarkan jugk kat ustaz Hasrizal..hehehe..

djray  on  12/28  at  04:59 AM

terima kasih rastom, bagus jugak kalau dah ada volunteer nak terjemah untuk saya.. so.. what should i do next?
ref : dlanguagestudio.bravejournal.com

fudzail  on  12/28  at  05:25 AM

masukkan juga saya sekali (asyik mendaftar saja, belum juga ada produk….)

Puan Ainon Mohd.  on  12/28  at  05:30 AM

Sdr. Fudzail,
Jangan bimbang, walaupun asyik mendaftar tetapi belum ada produk, pahalanya sudah dapat, sebab sudah terbetik niat yang baik!

mhasnol  on  12/28  at  06:11 AM

salaam, saya juga berminat. dperantauan selama 11 tahun for the past 14 years, ada sedikit kenangan yang mungkin boleh dkongsi

Page 1 of 2 pages  1 2 >

Post a comment

Commenting is not available in this weblog entry.